Design Scandinav – usi albe

Design Scandinav – usi albe

Designul Scandinav este un design caracterizat de minimalism, simplitate si functionalitate, care a aparut in anii 1950 in cele cinci tari nordice: Finlanda, Norvegia, Suedia, Islanda si Danemarca.
Idee acestui curent este ca obiectele frumoase si functionale ar trebui sa fie accesibile tuturor, nu numai celor bogati, este o tema centrala in dezvoltarea modernismului si functionalismului. Contextul ideologic a fost apariția unei forme scandinave specifice de social-democrație în anii 1950, precum și creșterea disponibilității unor noi materiale și metode cu costuri reduse pentru producția în masă. Designul scandinav utilizează adesea lemn de tip presat, plastic, aluminiu anodizat sau emailat sau oțel presat.

Va oferim mai jos o galerie foto, de la un proiect la care am avut onoarea sa furnizam usi albe de interior, atat filomuro cat si cu toc si pervaze de lemn.
Proiect: KiwiStudio
Arhitecti: Adrian & Cosmina Aloman

Design_Scandinav_usi_albe Design_Scandinav_usi_albe_de_interior

Design_Scandinav_usi_albe_filomuro Design_Scandinav_usi_albe_vopsit_White_Design_ Design_Scandinav_usi_albe_White_Design Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_Bucuresti Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_dormitor Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_dormitor_copii Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_dormitor2 Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_dressing Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_minimalist Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_usa_alba Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_usa_filomuro Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_usi_de_interior Design_Scandinav_usi_albe_White_Design_usi_de_interior_bune Design_Scandinav_usi_albe_White_Design2 usa_alba_de_interior usa_filomuro_alba W

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.