Cele mai frumoase usi

Cele mai frumoase usi

Nu sunt expert in design, insa am fost intrebat, adeseori, care sunt “cele mai frumoase usi” sau cum trebuie sa arate o usa frumoasa.
Lucrez de mai bine de 8 ani in domeniul usilor premium, am vazut case pe care putini au ocazia sa le vada, poate in reviste sau la concursuri de arhitectura.
Insa nici dupa atata experienta nu pot indica cu exactitate cele mai frumoase usi.
Totusi, exista cateva detalii care determina oamenii sa isi priveasca usile montate si sa spuna…OAU – arata mai bine decat ma asteptam…arata mai bine ca in catalog…cum se poate?!

usa-de-interior-alba-vopsita-toc-aluminiu-balamale-ascunse-pivot-broasca-magnetica17
Probabil ca primul ingredient in a avea usile cele mai frumoase este sa le alegi bine – stiu ca suna ca un sfat prea evident, ce te face sa exclami “Geee, nu zau! Nu ma gandisem la asta…”, insa ai rabdare!
Pornind de la faptul ca stii cam cum vrei sa arate casa…sa zicem ca stii ca va fi o casa moderna, minimalista si … cam atat.
Deja este o informatie utila, adica am eliminat cam 5000 de modele de usi si ne-au ramas in jur de 10000 de modele de usi de unde sa alegem – sa stii ca este un pas mare!
Acum ramane sa rafinam un pic: ce dimensiuni de usi, usi inalte, usi cu dimensiuni standard?
Daca sunt inalte, cat de inalte: 240 cm sau pana in tavanul de la 3 m?
Sa consideram ca ai ales varianta cea mai grea: usi standard – nu am eliminate foarte multe variante.
Cred ca am putea sa ne uitam pe niste cataloage si sa identificam daca ne plac anumite culori, anumite detalii. De asemenea, ar trebui sa vedem si planul, unde se deschid usile, exista usi glisante, usi glisante pe perete sau usi glisante in caseta si cate sunt de acest fel.
De asemenea, va trebui sa stiu daca exista usi care sunt aliniate la fata holului si se deschid catre camera si cate sunt de acest tip? Intrebarile si raspunsurile vin pe rand!

DSCF4834
Avand aceste informatii, adica: detaliile usilor care iti plac, specificul lor privind deschiderile si alinierea, voi  putea face o recomandare. Intotdeauna recomand usile cu cel mai bun raport calitate-pret pentru proiectul in cauza, insa fara sa fac compromisuri de la ceea ce se doreste. Consider ca fiecare proiect trebuie sa fie asa cum se doreste, iar limitarile pe care un producator le are nu trebuie sa fie limitarile proiectului tau. Din acest motiv, lucram cu multi producatori si facem recomandarea usilor care se potrivesc perfect proiectului.
Aceasta abordare iti va permite in mod cert sa iti gasesti usile care sa fie cu adevarat cele mai frumoase si sa exclami „OAU –usile arata mai bine ca in catalog, cum se poate?!”  Exact! Sunt usi create special pentru tine si este proiectul tau!

usa-de-interior-rustica-antice-modern-vechi
De fiecare data cand vei vedea si vei interactiona cu usile tale,  (crede-ma deschidem si inchidem zilnic usi de cca 40 ori!- ceea ce concureaza atingerea telefonului), de fiecare data cand le vei vedea, vei constata ca arata mai bine decat toate celelalte usi, vei vedea detalii pe care celelalte usi nu le au, vei vedea detalii pe care nici eu nu le remarc, desi, cand ma uit la un film, vad usile care apar in cadru inainte sa vad actorii.
Asta inseamna sa alegi usi frumoase! Inseamna sa vezi detalii pe care altii nu le vad. Vizitatorii tai vor vedea usi frumoase, cele mai frumoase, insa daca le vor cumpara pe aceleasi, fara sa treaca prin filtrele de mai sus, ale lor vor fi mai putin frumoase, pentru ca nu vor fi la fel de adaptate proiectului ca usile tale!
Vezi, designerii italieni sunt buni, deseneaza usi de zeci de decenii si o fac mai bine decat orice alta natie insa nu este suficient, ele trebuiesc cunoscute, si alese astfel incat sa se potriveasca cu tine, pentru ca proiectul tau va fi mai frumos, fiindca are usi bine alese si, paradoxal, usile vor fi mai frumoase pentru ca sunt “gandite” in cadrul aceluiasi proiect!
Nu este usor, insa experienta imi spune ca este cel mai bun proces si mai multa experienta in usi premium decat echipa mea nu are nicio alta echipa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.